Blanda ihop en sats pannkakssmet. Alla har säkert sitt eget favoritrecept, men jag kör på det mest klassiska av dem alla. Lika många ägg som dl mjöl och dubbelt med mjölk + lite salt. Alltså:
4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
½ tsk salt
250 g sidfläsk/bacon i bitar/skinka
en knippe gräslök
225° C
Sätt på ugnen och blanda ihop pannkakssmeten. Låt den vila i kylskåpet medan du tar fram en långpanna och skär fläsket i bitar (tärnat bacon eller liknande funkar bra det med). Lägg fläsket i en långpanna och dra in i ugnen några minuter för att brynas. Ta ut långpannan, lägg i några klickar smör och häll i smeten. Klipp över gräslök. In i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Den ska ha rest sig lite och fått fin färg. Så här:
Visst ser det mumsigt ut? Det är det också! Hur enkelt som helst och medan den gräddas i ugnen kan du i lugn och ro sitta och snacka med vännerna, eller någonting annat som känns angelägnare än att stå vid spisen. Vill man så kan man skära i bitar och lägga upp på ett fint fat, men det funkar lika bra att ställa hela pannan på bordet:
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar