Du behöver:
3 äpplen
2 tsk kanel
100 g smör
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk vispgrädde
½ -1 dl vetemjöl
225°C
Halvera äpplena, kärna ur och skiva tämligen tunt. Har du svårt för skalen så skala, men jag brukar strunta i det. Smöra en pajform. Om du har ont om tid så släng bara ner äppelskivorna och försök fördela dem jämt i formen. Om du har lite extra tid, och det tar verkligen bara två minuter extra, så lägg dem i ett fint mönster. Så här!
Häll blandningen över äpplena och försök få den hyfsat jämt fördelad. In i ugnen i 20 minuter. Före:
Låt den stå lite när du tagit ut den så att toppingen stelnar och blir härligt knäckig. Och passa på att äta ute, det verkar som om hösten verkligen är på ingående. Ut och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar