Du behöver:
150g sötmandel
100g choklad
75g smör
3 dl socker3 ägg
2 msk kakao
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200°C - 30 min
Hacka mandel grovt och choklad fint. Rör smör, socker och kakao poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Häll i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker. Rör på lägsta hastigheten. I med mandel och choklad och rör ihop till en deg, men rör inte mer än nödvändigt! Ta upp degen på mjölat bakbord.
Dela degen i tre delar och lägg på en bakplåt. In i ugnen i 30 minuter.
Ser kanske inte så smarrigt ut just här... Men det blir bättre! När de varit inne i 30 minuter tar du ut dem och låter dem svalna i några minuter. Stäng av ugnen. Sen skär du dem lite på snedden, och lägger dem med sidan neråt. Så här:
Sätt in plåten i ugnen på eftervärmen och låt stå tills de är torra. Klart! Så. Himla. Gott. Lägg i kakburken eller varför inte i en glasvas. De ska ju vara torra, och de tål att tittas på! Jag ställer mina på fönsterbrädet och låtsas att de inte är slut redan imorgon...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar