Just det här receptet kommer från Linnea Seidel och är det bästa jag prövat på hittills!
Du behöver:
100 g smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
175°C
Det går fint att dubbla det här receptet, gör för all del det när du ändå håller på. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Det ska bli en stor klump. För mig funkar Kitchen Aiden bara en bit, mot slutet måste degen pressas ihop för hand.
Dela degen i tre eller sex bitar beroende på om du har enkel eller dubbel sats.
Rulla ut till längder som är lika långa som ugnsplåten. Platta till dem så de ser ut så här:
Grädda i ugnen i 12 minuter tills de får lite färg. Ju ljusare de är desto sötare och segare. Med mer färg får du lite knaprigare kakor som inte är fullt så söta. Snitta längderna medan de är varma.
Låt dem svalna innan du bryter isär dem. Jag brukar norpa kanterna tidigt nog för att bränna halva tungan, men det är ju helt valfritt såklart. Om du kan hålla dig så gör det. Bryt isär kanterna och lägg kakorna i en fin burk. Gärna en med lock, du kommer nämligen behöva locket för att fysiskt förhindra handen att nå kakorna. Tio-tjugo åt gången räcker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar