torsdag 28 november 2013

Vacker vinterbark - och god också!

Detta är en av mina absoluta julfavoriter! Jag gör den och äter upp allt själv ger bort i fina askar, eller ställer fram på ett fint fat efter maten. Julbark. Av choklad. Med salta jordnötter. Ni förstår ju hur gott det måste vara!Du behöver:

200 g mörk choklad
100 g vit choklad
100 g salta jordnötter

Smält den mörka chokladen och den vita chokladen i var sitt vattenbad (jag dömer ingen som smälter i micron eller direkt i kastrullen). Tänk på att vattnet i vattenbadet inte ska koka, bara sjuda. Om det kokar så är risken stor att den vita chokladen börjar bli grynig.


När den mörka chokladen smält så blandar du i jordnötterna. Rör runt så de täcks ordentligt.


Låt mig bara ta en sekund här och förklara hur gott det är med salt och sött tillsammans. Det är jättegott. Jättejättegott.

Häll upp den mörka chokladen och nötterna på ett bakplåtspapper och bred ut blandningen ordentligt. Jordnötterna får inte ligga dubbelt!


Klicka på den vita chokladen med en sked.


Ta en ätpinne eller annat hyfsat smalt föremål och dra ut den vita chokladen i den mörka.


Se så fint det blir!


Låt chokladen stelna i kylen. Sen är det bara att bryta i bitar och äta upp och lägga i en fin ask. Garanterat uppskattat som värdinnepresent, liten julklapp eller liknade. Ett rött band gör allt juligt som ni vet!


Den lilla asken blir ingen ledsen av! Om du inte ska äta ge bort chokladen med en gång så förvara den i kylskåpet. Den håller åtminstone ett par veckor. Eller, nej, det gör den inte, men om du är laktosintolerant och inte tål choklad kan det gå! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar