lördag 21 december 2013

Supersöta kanelhjärtan!

Snart är det verkligen julafton. Hurra! Det finns mycket att se fram emot, inte minst julfikan med alla goda kakor som vi har i samband med Kalle Ankas julafton. Det behöver inte vara samma kakor varje år, det viktigaste är att det finns många och att de är goda. De här små kanelhjärtana är söta både i smak och utseende. De verkligen smälter på tungan, jag lovar!


Du behöver:

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
en nypa salt
200 g (kallt) smör
1 dl florsocker

4 msk strösocker
1 msk kanel

200°C

Receptet kommer från Julgodis för stora och små sockerbagare av Johanna Westman. Ni minns väl, boken som lärde oss vika granhjärtan. En av mina julfavoriter, helt klart. Men nu till en annan sorts hjärtan.

Rör ihop mjöl, potatismjöl och salt. Skär ner smöret i små bitar och rör runt tills det finfördelats ordentligt. Häll i florsocker och arbeta tills det blir en klump. Lägg klumpen i en påse och låt den vila i kylen i en halvtimme eller mer. Sen börjar en procedur som ni nog känner igen såhär i december...

Kavla ut:


Använd en pepparkaksform för att ta ut hjärtan.


Lägg på en plåt och in i ugnen i 6-7 minuter. Blanda socker och kanel. Så fort du tar ut plåten ur ugnen så sprinklar du kakorna med sockerblandningen.


Sen låter du dem bara svalna. Inte svårare än pepparkakor! Enda skillnaden är att du inte behöver kavla den här degen lika tunt. Det är ju såklart svårt att mäta, men ungefär såhär:


Den här satsen räcker till många kakor. Många, många kakor! Spröda, söta och på det hela taget ganska gosiga kakor. Testa!1 kommentar:

  1. Jag skall försöka ha en bakdag i veckan men vet inte vilken dag det kommer bli än men det kommer bli garanterad en av dessa fina goda kakor i allafall =) ha en bra fredag och helg

    kram//Lina

    SvaraRadera