måndag 8 juli 2013

Husmorstips - frys rabarberna!

Nu är vi i slutet på rabarbersäsongen - visst är det sorgligt! Men det finns ingenting som säger att vi inte ska kunna njuta av rabarberkompott och smulpaj året runt. Som tur är lämpar sig rabarber ypperligt för att frysa in! Man kan äta det mesta på rabarbern, inklusive blommorna, men jag brukar hålla mig till stjälkarna när jag fryser in. De består till 90% av vatten, så de är som gjort för frysen. 

Husmors bästa tips - skär rabarbern i en centimeter tjocka bitar innan du fryser. Såhär:


På det sättet kan du använda rabarbern direkt när du tar fram bitarna, utan att ens behöva tina dem. Vill du tina så går det fortare än det gjort om det varit stjälkar. Och sist men inte minst, de är lättare att få in i frysen utan att de tar massor av onödig plats. Win-win-win med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar