onsdag 31 juli 2013

Nutellamousse!

Gillar du Nutella? Klart du gör, vem gör inte det?
Det enda jag inte förstår med Nutella är varför i hela friden man skulle vilja ha det på en skiva bröd. Men som bakingrediens, glasyr eller bara direkt ur burken är det ju nomnom. Den här moussen är kanske inte för fine dining gäster, men för barn och godisälskande vuxna är det grymt. Det ser fint ut också! Vänta bara!

Du behöver (för 6-8 portioner):

4 gelatinblad
2 dl mellanmjöl
300 g Nutella
3 ägg
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i vatten. Separera äggen så du har gulor för sig och vitor för sig. Dra ner Nutella och mjölk i en kastrull och värm på medelvärme tills Nutellan smält. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i Nutellablandningen. Rör tills gelatinet smält ordentligt. Vispa äggulorna med sockret och häll sen i Nutellablandningen medan du fortsätter röra. Låt stå medan du vispar grädde i en skål och äggvitor i en skål. Rör ner chokladblandningen i grädden. Smarrigt!Vänd sedan ner äggvitorna. Gärna i bunken och inte på diskbänken.


Var inte ledsen om du inte får bort äggviteprickarna, det gör absolut ingenting. Nu är det bara att fördela blandningen i glas/skålar/valfritt serveringsobjekt och låta stå i kylen några timmar tills de stelnat. Under tiden kan du ju ta itu med disken, det blev visst några skålar...


Det här med formar är för övrigt inte alltid så lätt att ha till hands hela tiden. Men man kan vara lite kreativ. Jag bad några väninnor med småbarn att spara burkarna till mig och två veckor senare hade jag 20 (!) nya portionsglas. Typ. Det är klart att tomma barnmatsburkar inte ser så fancy ut.


Men häll i lite Nutellablandning så ser det genast bättre ut.


Låt det sedan stelna, häll på lite kaksmulor och vips!


Inte så illa va? Och ja, blandningen skiktar sig! Snyggt! Burkarna är behändigare än tallrikar så de passar extra bra på mingelaktiga tillställningar som grillkvällar, barnkalas eller liknande. Men för all del, jag kan inte komma på ett enda sammanhang där jag tackat nej...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar