måndag 26 augusti 2013

DIY - Ansiktsscrub!

Kanske är du en sådan som har perfekt hy. Kanske har du babylen hud och äppelkinder och lade knottror bakom dig samtidigt som du lämnade tonåren. I så fall kan du sluta läsa nu och gå och beundra dig själv i spegeln. Om du däremot, liksom jag, har torr hud, fet hud, knottror, rodnader och plitor om vartannat kan du med fördel läsa vidare. 

Dagens sanning: 
Det spelar ingen roll hur dyra och fina krämer du smetar på dig om du inte tar bort döda hudceller först. 

Man måste skrubba, så är det bara. Nu är jag på inget sätt en skönhetsexpert, men låt mig ändå komma med ett förslag på en hemmagjord scrub som lämnar ansiktet lent och fint!

Du behöver:

3 dl strösocker
1,5 dl rapsolja (jag använder kallpressad)
2 msk kakao
1 msk honung
2 tsk malen ingefära

Strösockret skrubbar bort döda hudceller och ökar cirkulationen, kakao innehåller massor av antioxidanter som gör dig ung, oljan mjukar upp, honung lindrar acne och rodnad och ingefära.... tja, ingefära är bra till allt.

Blanda allt i en skål och häll upp i en (ordentligt ren och torr) glasburk med lock. 


Inte så svårt, tar ca tre minuter. Inga särskilt konstiga ingredienser heller. Skulle vara oljan kanske, men det går säkert lika bra med olivolja också.


Ser ut som kakbaksförberedelser. Nåväl. ta med din ansiktsscrub till badrummet och testa.


Ser kanske lite... sådär... ut. Men glöm det för en sekund. Bre ut den i händerna och skrubba ansiktet ordentligt. Sen  kan du låta den sitta i en minut också för att låta allt det göttiga verka. Under tiden kan du försöka ta en vettig bild på dig själv. Spoiler alert: det är omöjligt.

 
Skölj bort allt med ljummet vatten och torka med handduk. Smörj inte in dig, oljan håller dig mjuk och fin. Skrubba två gånger i veckan ungefär, man ska inte överdriva. 

Och ungefär nu kom jag på att man faktiskt kan vända kameran på en Iphone. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar