tisdag 27 augusti 2013

Husmorstips - Så länge håller mat i frysen!

Titta noga på bilden nedan. Vad ser du?


Tro det eller ej, men det är faktiskt inte en tidsmaskin. Det är en frys. Det innebär att saker som förvaras i den inte håller i oändlig tid bara för att de hann in innan utgångsdatumet passerades. Även fryst mat blir successivt sämre, och behöver så småningom kastas.

Men vad klarar sig 2 månader? Vad klarar sig 5 månader? Vad klarar sig ett helt år? Istället för att göra en fullskalig undersökning kan man enkelt konsultera nätet. Där finns det numera en uppsjö av Infographics, de är mycket användbara! En Infographic är en grafisk visualisering som representerar information, data eller kunskap på ett sätt som gör den lättöverskådlig och enkel. Kort sagt - information sammanställd i en enkel bild. Här är en av mina absoluta favoriter:



Företaget som gjort den heter Everest och de har flera smarta, och fina, infographics. Hemsidan hittar ni här. Och ja, det är ju bara att läsa innantill. Bacon - en månad, skaldjur - två månader, köttfärs - tre månader, kakor - fyra månader, osv. Det hjälper att sätta en klisterlapp på förpackningen där man skriver datum för när man lade in det i frysen, minnet är oftast bra men kort. Så där har ni det, printa och skriv ut om det behövs. Slit den med hälsan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar