onsdag 28 augusti 2013

Recept - Crunchygodis/müslitoppar/chokladgottis/typ

Vissa saker går inte riktigt att definiera, vilket är helt ok. Men ibland måste man få veta! Vad är det här?Jag förstår ju att ICA menar på att det är müsli eller flingor eller dylikt, men kan det verkligen stämma? Förutom havregryn och nötter är det mest socker och choklad. Inte klockren frukostmat om ni förstår vad jag menar. Missförstå mig rätt här, det är gott. Jättegott!Tyvärr är det en sån sak som inte går att ha hemma (tack för att du ställde inte den svärmor), den är för onyttig och för god på samma gång. Därför tänkte jag hjälpa Crunchy att få sin rätta form. Smakar det godis ska det vara godis, eller hur? Receptet är högst ungefärligt, men något i den här stilen:

Smält ihop choklad, smör och lite grädde. När du fått en lagom tjock kräm så drar du kastrullen av plattan och blandar i all crunchy som finns kvar i paketet, det bör åtminstone vara en fjärdedel. Om du ätit mer är 75% kan du lika gärna äta upp resten med, ingen kommer tycka mindre om dig för det. Rör ihop alltihop och klicka upp på bakplåtspapper.


In i kylen några timmar så de stelnar ordentligt. Det blev riktigt, riktigt, riktigt gott. Gott som godis. Crunchy alltså... Crunchy candy möjligtvis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar