torsdag 15 augusti 2013

DIY - Presentpapper

Vi har alla varit där. Sent ute, bråttom, precis duschat och satt på sig finkläderna, håret nästan torrt, nu ska bara presenten slås in och sen iväg! Det är alltid precis då presentpappret bestämmer sig för att vara slut. Alltid. Sen står man där och funderar på hur juligt julpappret egentligen är och om man kan komma undan med det. Men ingen anledning till panik vänner, det finns andra saker att slå in paket i.

Om det är en barnpresent, eller kanske ett paket till någon mormor eller morfar kan det vara läge att ta fram alla de där teckningarna som junioren målat. Du vet, teckningarna du aldrig kommer titta på igen, men som du inte kan med att slänga. Här är en härlig kompromiss!
Teckningar + tejp = Presentpapper. Enkelt. Tejpa ihop teckningar till rätt storlek och använd precis som vanligt presentpapper. Min lille konstnär lämnar ganska mycket vitt på sina teckningar så jag frågade om han kunde tänka sig att ta en vända till med kritorna. Det kunde han.


I slutändan har du en inslagen present som dessutom känns betydligt mer personlig än om den varit inslagen någon stor leksakskedjas standardpapper. Återvinning är bra för alla!

Om det är så att hemmålat papper av en eller annan anledning inte känns aktuellt så är det enklaste att ta en påse. Papper eller plast spelar ingen roll.I det här fallet tog jag en plastpåse, klippte bort logo och handtag, klippte upp ena långsidan och använde sen som vanligt papper. Voilá!Livräddare när det är stressigt, och kom ihåg- med ett snöre eller fint band ser det mesta ok ut! Men köp för all del in lite papper också. Det underlättar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar