måndag 23 september 2013

Husmorstips - så tinar du bär!

Frysta bär ska ju egentligen vara lika bra som färska. De plockas på sitt livs höjdpunkt och fryses in direkt för att behålla form, smak, färg och näring. Gott så. Men både ni och jag vet vad som hänger när man häller sina frysta bär i en sil och låter dem tina över diskhon.

De mosas ihop till en klump.

En klump som knappt ens påminner och de fylliga sötnosarna som man såg framför sig när man tänkte på tårtdekorationer. Inte så kul. Men du behöver inte sluta köpa frysta bär, du behöver bara sluta tina dem i en sil över diskhon. Häll istället ut dem på en platt yta, en bricka eller kanske en ugnsplåt.


De kommer hålla formen, jag lovar. Tillåt mig demonstrera.
Före:


Och efter:


Fint va? Inget mer bärmos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar