tisdag 24 september 2013

Recept - chokladsås!

Ni minns kolasåsen? Klart ni gör, det var två dagar sen! Jag vidhåller att det är den godaste såsen till glass någonsin, men låt oss vara ärliga. Choklad är alltid choklad. Och när det gäller glass behöver det inte vara mörk och svår choklad, det går bra, eller bättre, med vanlig hederlig mjölkchoklad! Detta är en riktigt enkelt sås när du helt enkelt inte har vare sig tid eller lust att göra något jobbigt.

Du behöver:

100 g mjölkchoklad (vill du hemskt gärna ha mörk choklad så tar du såklart det)
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk smör

En av varje så att säga, enkelt. Börja med att hacka chokladen.


Mmmm... choklad... Häll chokladen i en bunke. lägg i smöret. Värm mjölk och grädde i en kastrull, dra av den precis innan det kokar upp och häll över chokladen och smöret.


Om ni räknar kalorier kan ni utesluta smöret, det är bara där för att ge såsen en fin glans. Fast det så klart, räknar ni kalorier ska ni nog hoppa över såsen helt och hållet. Och glassen med kanske. Nåväl, vi fortsätter. Låt bunken stå i nån minut, och rör sen runt så allt blandas ordentligt. Häll över lite glass, eller häll upp i en burk och spar i kylen. Inte dumt att ha hemma. Inte dumt alls...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar