fredag 27 september 2013

Recept - Black Bean Soup

Svarta bönor är inte de mest näringsrika i bönfamiljen, men ack så goda! Och eftersom det nu är höst (låt oss inte förneka det längre) är det soppor som gäller! Black bean soup (för svartabönorsoppa låter helt enkelt inte rätt) är gott, nyttigt, enkelt, snabbt och billigt. Finns precis ingen anledning att inte prova!

Om man vill kan man köpa en monsterburk - 2,5 kilo!



Du behöver:

4 tomater
2 msk tomatpuré (mer om du vill ha lite mer tomatsmak)
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja (minst)
12 dl svarta bönor
1 liter bönspad
olja
chiliflakes

Fina saker alltså! Börja med att mixa tomater, lök, vitlök och persilja.


Fräs blandningen i olja tillsammans med tomatpurén. Den ska tjockna lite.



Lägg i bönor och bönspadet och låt mixerstaven gå loss. Vill du ha den lite kryddig så häll i lite chiliflakes. Koka i en kvart och mixa igen så soppan blir slät. I alla fall så slät som möjligt. Häll sedan upp och garnera med lite turkisk yoghurt (eller cremè fraiche) och mer persilja. Finfint!


Varsågod! Riktigt enkelt och riktigt gott höstrecept. Du kommer gilla det!

2 kommentarer:

  1. Smakar smaskens kan intygas! Definitivt en av höstens storfavoriter.

    SvaraRadera
  2. Det ser ungefär ut som linssoppan vi gjorde igår (efter ditt recept) men med "vanliga" linser istället för röda linser eftersom röda linser inte fanns på Ica i Sjöbo. För att citera mannen på andra sidan bordet "ser ut ungefär som en magsjuka på cypern". Jädra tur att det smakade gött.

    SvaraRadera