fredag 13 september 2013

Varm choklad med gräddhjärta!

Det finns vissa saker man inte vill göra, men som man måste göra. Plocka ur diskmaskinen. Deklarera. Källsortera batterier och lista ut var fasen man ska slänga dem. Vabba. Måste göras. 

Om inte...

... någon annan kan göra det åt en!

Jodå, med lite tur så finns det någon annan som kan ta på sig att torka snor, kolla på 300 avsnitt av skåpbilen Olle och äta kall falukorv och pannkakor till lunch, medan du i lugn och ro åker till jobbet och roar dig med workshops och avdelningsmöten. Om du har en sådan person i ditt liv kan det vara på sin plats att visa lite uppskattning.

Gör såhär:

Vispa lite grädde. Bred ut grädden på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen så den stelnar.


Ta fram en kopp och lägg i några rutor choklad. Antalet chokladrutor står i direkt proportion till hur mycket uppskattning du vill visa. Jag försöker kompensera för tre dagars vab, så åtta rutor känns rimligt. Det är jobbigt att vabba.


Häll på lite varm mjölk.


Rör om. Du har nu varm choklad. Leta fram din pepparkaksform i form av ett hjärta och ta fram grädden ur frysen. Ni förstår vad som ska hända nu va? Fjäsk på hög nivå!Ok, du har en kopp varm choklad, och du har ett hjärta av grädde. För dem tillsammans och presentera för din räddare i nöden tillsammans med en puss. Fredagsmyyyyys!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar