lördag 26 oktober 2013

Recept - Lantbröd!

Vi hade ju ett tämligen massivt brödbak för några veckor sedan, men nu är allt det brödet slut. Dags för en ny omgång med andra ord. Den här gången håller jag mig dock till en sorts bröd och gör bara fyra limpor, det bör ju räcka ett tag i alla fall. Som av en händelse räcker en påse lantbrödsmjöl till just fyra limpor, så köp en sådan och sätt igång. På påsen finns ett recept som enligt utsago ger goda limpor, så vi kör väl på det då.Du behöver:


Ja, ni ser ju själva. Rör ut jästen i vattnet och klicka i smöret. Det står att man kan ha margarin, men det kan man inte. Man kan aldrig ha margarin. Häll ner de andra ingredienserna, mjölet sist. Bearbeta degen ordentligt, några minuter i alla fall. Min ständige assistent kontrollerar att det blir noggrant gjort.


Jäs sen under duk i 40 minuter. Jag gjorde en sats till och sen stod de på bänken tillsammans.


Ta upp degen på mjölad bänk och knåda lite. Forma två limpor och lägg på en plåt. Jäs under duk i 40 minuter till. Sen är det bara att skåra dem och grädda dem i nedre delen av ugnen i en halvtimme. Färdigt!

En av limporna kan du ta till kvällens soppmiddag, de andra kan du lägga in i frysen, skivade för vardagsbruk eller hela för framtida middagar. Skönt att ha!2 kommentarer:

  1. Vilken söt hjälpreda du har :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag tycker såklart han är himla söt, men jag är inte helt objektiv...

    SvaraRadera