lördag 5 oktober 2013

Smultronställe - Ängavallen!

Vilken dag vi haft! Ängavallen är ett mycket trevligt utflyktsmål även i vanliga fall, men idag var det extra kul! Ängavallen är en gård med restaurang, hotell, café och gårdsbutik. Allt de gör är ekologiskt, från grisar och kor till grönsaker och örter. De har dessutom en fantastisk mysig park full med stigar och gläntor. Riktigt mysigt! Ni hittar massor av information om deras verksamhet på deras hemsida som ni hittar här.


Tjusigt va? Innan vi spanade in marknaden fick vi besöka grisarna. Lilleman var stormförtjust! Speciellt i den här:


Själv fastnade jag för den här raringen, bara två dagar gammal....


Förutom grisar har Ängavallen även kor...


... och får.


Vi träffade dessutom en redig bondkatt, några hundar som kanske eller kanske inte tillhörde gården samt ett gäng fiskar i dammen. Ängavallen har ett fantastiskt sätt att sköta sina djur på och vi lärde oss allt möjligt medan vi var där. Är ni intresserade av ekologisk djurhållning så läs på hemsidan, men en sak fastnade jag speciellt för. De ägnar sig inte åt några som helst inseminationer på gården, alla djur kommer till genom gamla, hederliga kärleksaffärer. "För det förstår ju alla att det är mycket roligare för djuren" som vår guide uttryckte det. Och det har han nog alldeles rätt i!

Själva marknaden erbjöd allt från ekologisk schampo och korv till fågelholkar och äppelmust.


Vi handlade faktiskt ingenting på själva marknaden, men däremot fyllde vi en kasse i gårdsbutiken. Om ni någonsin är på jakt efter väldens godaste kött - åk hit!


Det är dyrare än ICA Maxi, det är det. Men smaken går inte ens att jämföra, och när man dessutom vet att grisarna och korna får springa runt på stora fält, ha kärleksaffärer och vara med sina ungar känns det klart värt det! Vi köpte på oss några Ängavallare (korvar), falukorv, högrev från kalv och oxe och dessutom lite grönsaker. Kan säga att en del av högreven redan nu gått åt och himmel så god den var!

Efter inköpen tog vi en liten prommis i parken och... ja, jag vet inte. Tror bilderna får tala för sig själva. Ängavallen heter stället - åk dit!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar