lördag 20 juli 2013

Recept - Rabarberkaka!

Rabarber! Det är någonting med det syrliga mot det söta som är magiskt alltså. Kanske är det bara att det smakar sommar. Oavsett vad finns mycket man kan göra, och det behöver verkligen inte vara särskilt komplicerat. En helt vanlig rabarberkaka  är perfekt till sommarfikat, och enkel att göra.

Du behöver:

300 g rabarber skuren i bitar (färsk eller fryst spelar ingen roll)
½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl

100 g smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Börja med att blanda rabarber, socker, kanel och potatismjöl i en bunke. Så här:


Rör sen smöret och sockret tills det blir vitt och poröst. I med äggen ett i taget medan du fortsätter röra. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det med (jag brukar dra ner det genom en sil för att slippa eventuella klumpar, men det är inte en nödvändighet). Det blir en ganska fast smet. Vänd ner rabarbern och smeten är klar!

Lägg ett bakplåtspapper i en panna/form och bred ut smeten så gott det går. Min form är 30 x 40 cm, men det funkar med en liten långpanna också, och säkerligen med en mindre form med. In i ugnen på 180°C i ungefär 25 minuter (beror helt på din ugn).


Ta ut, låt svalna och skär upp. 


 Sätt på en kanna kaffe och njut!


Men gör det fort, de går åt....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar