tisdag 13 augusti 2013

Recept - Äppelpaj!

Ibland när ens vänner kommer på besök har de med sig fina presenter. Ni vet, blommor, vin eller ett fint ljus. Något gulligt. Ibland har de med sig en sån här:


Eh...tack? Men man ska inte döma en present efter omslagspappret vet ni väl! För inuti såg det ut såhär:


Äppelsäsongen har kommit. Hurra! Förbered er på en del äppelrecept mina vänner. Vi börjar med en superenkel och snabb äppelpaj. En halvtimme från start till mål ungefär, det är rimligt.

Du behöver:

3 äpplen
2 tsk kanel
100 g smör
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk vispgrädde
½ -1 dl vetemjöl

225°C

Halvera äpplena, kärna ur och skiva tämligen tunt. Har du svårt för skalen så skala, men jag brukar strunta i det. Smöra en pajform. Om du har ont om tid så släng bara ner äppelskivorna och försök fördela dem jämt i formen. Om du har lite extra tid, och det tar verkligen bara två minuter extra, så lägg dem i ett fint mönster. Så här!


Oroa dig inte, uppläggningen är inräknad i halvtimmen! Häll över kanelen. Sen tar du resten av ingredienserna och häller dem i en kastrull. Värm på och rör under tiden så det inte bränner fast i botten.Häll blandningen över äpplena och försök få den hyfsat jämt fördelad. In i ugnen i 20 minuter. Före:


Och efter:


Låt den stå lite när du tagit ut den så att toppingen stelnar och blir härligt knäckig. Och passa på att äta ute, det verkar som om hösten verkligen är på ingående. Ut och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar