måndag 16 september 2013

Husmorstips - Tre snabba sätt att göra vardagen enklare

Alla som har så mycket extra tid att de inte har något emot att göra saker i onödan räcker upp en hand! Inte? Nähä, men låt mig då istället komma med tre konkreta tips på hur du kan spara tid genom att eliminera extraarbete.

1) Investera i en uppsättning amerikanska mått.


Lägg aldrig mer tid på att hitta en omvandlingstabell och stå och fundera på hur många dl 1 cup är. Du ska heller inte strunta i att testa ett recept du gillar för att du inte pallar hålla på med amerikanska mått. Gå och köp! Det är inte så dyrt, slå ut kostnaden över antal år de håller och det är en av dina billigaste investeringar någonsin. Med hög avkastning. Om inte annat kan du önska dig det i julklapp.

2) Köp mandelmjöl


Låt orden skålla, skala och mal förlora sin betydelse. Varför i hela friden skulle du lägga mer tid på att bearbeta några uschliga mandlar än du gör på att baka hela kakan? Köp mandelmjöl, det är skållade, skalade och malda mandlar, bara det att någon annan redan gjort det. Och du, inte helt sällan är det billigare per kilo än att köpa sötmandel som den är. Mycket märkligt, men det är bara att tacka och ta emot.

3) Lär dig knäcka ägg

I alla tider har människor slagit ägget mot kanten på skålen/bunken. Så även jag. Sluta med det. Slå istället ägget mot en platt yta, som till exempel diskbänken. Om du gör det kommer du minska risken för att skalbitar följer med ägget ner i skålen. Lägg inte mer tid på att försöka fiska upp små bitar ur äggsmeten, prova att slå platt några gånger och se vad som händer!

Så, det var mina tre snabba. Tre små sätt att göra vardagen smidigare. Använd din nya extratid till att göra en kopp te till din amerikanska-ägg-och-mandel-kaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar