söndag 15 september 2013

Recept - Smaksatta popcorn

Söndagskväll = filmkväll! Ok, inte varje vecka kanske, men visst är det skönt att kura ihop sig i soffan under en filt med en varm kopp te. Och lite gott. Eller mycket gott.

Till just film passar ju popcorn synnerligen väl, det vet ju alla. Men popcorn inte behöver smaka likadant varje gång. Man kan variera sig! Popcorn har ju egentligen inte så väldigt skarp "egen" smak, så de går utmärkt att smaksätta med nästan vad som helst. Salt såklart, det är standard. Tyskarna har socker, vilket smakar blä, och chokladpopcornen har ju kommit starkt här på hemmafronten senaste tiden. förvånansvärt gott med choklad förresten, det trodde jag verkligen inte att det skulle vara.

Hursomhelst, när barnen har lagt sig kan det vara läge att prova lite mer vuxen smak på popcornen. Till exempel så här:


Rör ihop lite tapenade (eller svarta hackade oliver och lite olja), citronskal, stötta chiliflakes och finhackad basilika. Exakta mått är svårt, till en liter popcorn hade jag kanske 5 tsk tapenade, två mycket fulla matskedar basilika, i kryddmått chili och skalet av en citron. Typ. Blanda röran med popcornen och häll upp i en skål.


Mums! Sätt på valfri film (jag rekommenderar allt med DiCaprio) och slappna av. Imorgon börjar slitet, idag förtjänar du lyxpopcorn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar