onsdag 18 september 2013

Recept - Havreflarn!

Som ni kanske förstått vid det här laget är jag ett fan av allt som går snabbt, är enkelt och smakar gott. Om man dessutom får hög avkastning (=många kakor) på en enda sats är det en given succé. Och på det temat är det dags för - havreflarn!

Havreflarn är nog det enklaste och snabbaste man kan göra. Säg fem minuter för att blanda smeten, fem minuter i ugnen och fem minuter för att låta kakorna svalna. Lägg till en buffert på fem minuter för oförutsedda händelser och du har max, max tjugo minuter innan första omgången är klar. Sen tar det lite längre tid, för det blir många plåtar, om man gör dem lite lagom små blir det exakt 80 stycken!

Bästa receptet jag hittat hitintills är det som finns i ICAs "Sju sorters kakor".

Du behöver:

75 g smör smält
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk sirap
1/4 tsk bakpulver

200°C

Rör ihop. Klart! Där snackar vi kortfattade instruktioner, jag gillar´t! Ta en kopp te medan du bakar också, det är faktiskt höst nu. Klicka upp smeten på bakplåtspapper. Små klickar. Mindre än du tror, en halv liten tesked kanske. In i ugnen i fem minuter. Klar igen!Låt svalna. Klart för tredje gången! Sista gången! Lägg kakorna i en fin burk. Åttio stycken har du när du är klar, det är inte illa för en liten smet! Gör en omgång och ha hemma när gästerna kommer! Ät några stycken också, de är så tunna att tre räknas som en. Kanske fyra. (Fem)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar