måndag 14 oktober 2013

DIY - Gör en stickad halsduk utan att sticka!

Mormor är på besök! Det är härligt, då lär man sig mycket och får mycket gjort. Ni kanske minns spetsshortsen? Igår gjorde vi något helt annat, nämligen blodkorv! Kanske inte det vanligaste söndagsprojektet, men vill ni ha instruktioner så säg till!

En sak som mormor kan väldigt bra är att sticka. Tröjor, sockar, halsdukar, vad som helst. Hon har försökt lära mig några gånger genom åren, men jag är helt oduglig. Framför allt har jag inget som helst tålamod, vilket man behöver om man ska få ihop en halsduk som ser något sånär ut. Däremot vill jag gärna kunna göra halsdukar, mössor, filtar och liknande, det verkar oerhört praktiskt att ha den kunskapen. Så vad göra? Fuska så klart!

Låt mig presentera Quick Knit - ditt fusk till den perfekta halsduken!


Det är en enkel plastring med piggar, och med den kan du göra en halsduk eller mössa på nolltid utan att ens behöva titta på en sticka. Den finns att köpa på Panduro, närmare bestämt här, för 79 kronor och är värd varenda krona. Allt man behöver göra är att trä garnet runt, runt och dra öglor över varandra.


Kan inte bli enklare. Instruktioner till både mössor och halsdukar finns i den lilla foldern som följer med.


Jag gjorde en halsduk förra veckan. En tubhalsduk, eller infinity scarf som det heter hos lite finare märken ibland. Det tog ganska precis en landskamp och ett halvt körslag, sen var det klart! Så. Himla. Tacksamt. Så se upp kära familj, ni riskerar att få tubhalsdukar i julklapp allihopa!


4 kommentarer:

 1. Vilken härlig halsduk :)

  SvaraRadera
 2. Varm och skön är den också!

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar vilken ring, med andra ord vilken färg ringen hade som du valde när du gjorde tubhalsduken? :)

  SvaraRadera
 4. Min ring är orange. Tror det är den största.

  SvaraRadera