måndag 21 oktober 2013

Husmorstips - förvara tomater och lök på rätt sätt

Det är med mat som med allt annat här i livet, ta hand om det på rätt sätt så håller det längre. Och smakar bättre i det här fallet. Dags att börja förvaringsskolan. 

Som i alla skolor så är det bäst att börja från grunden. Jag tänkte att vi startar med två av de vanligaste råvarorna i svenska kök - tomater och lök.

Tomater skall förvaras i rumstemperatur. Punkt slut. Låt bli att lägga dem i kylskåp, de tappar smaken då. Ställ fram dem istället, de är goda att småäta och fina att se på!

Lök har en lika enkel tumregel. Den ska förvaras torrt. Absolut inte i kylskåp, det är för fuktigt. Rumstemperatur även för löken alltså, och det gäller även vitlök (inte färsk, den kan man ha i kyl). Lök får inte heller förvaras i en plastpåse (risk för mögel) och undvik att ha den med potatis eftersom den förkortar livet för potatisen. 

Det var det, lektion 1 i förvaring. To be continued....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar