tisdag 29 oktober 2013

Husmorstips - låt bli att bädda sängen!

Allt som sparar tid är bra. Allt som sparar tid och fyller en funktion är grymt! Nästa gång du stressar på morgonen så finns det en sak du kan skippa med gott samvete i alla fall - att bädda sängen!

Det är nämligen bra att lämna sängen obäddad. Kvalster älskar tre saker: värme, fukt och mörker. Genom att låta bli att bädda vädras sängkläderna automatiskt hela dagen vilket alltså minskar förekomsten av kvalster och annat läskigt som gärna bosätter sig i varma sköna täcken och lakan. Inte bara värmen vädras bort utan även fukten som uppstår under natten, vilket ju är extra aktuellt om du haft feber eller vet med dig att du svettas när du sover. Dessutom älskar kvalster som sagt mörker, vilket de ju massor av när de ligger nerbäddade i ett lakan med både täcke och överkast över sig. Genom att låta bli att bädda ökar du ljuset och minskar kvalstertrivseln.

Det är alltså inte för att jag är lat som jag lämnar sängen så här på morgonen:


Det är för att jag är så himla hygienisk och ordningsam! Och jag tänker verkligen på hela familjen...


2 kommentarer:

  1. Haha. Gud vad bra att jag trillade in här! Jag har haft lite dåligt samvete över våra ständigt obäddade sängar. Men nu slipper jag det! Så tusen tack för tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara glad att kunna stå till tjänst!

      Radera