onsdag 23 oktober 2013

Recept - äppelmuffins med hasselnötter!

Just när man trodde att det var slut på äppelfesten så händer det. En ny laddning! denna gång från snälla kollegan som kom med en stor kasse full med härliga äpplen idag. Hurra!


Just idag fanns inte tid att sätta igång några stora projekt (som om det någonsin finns tid till det....) men några muffins hinner man alltid med. Det har varit en lång dag så det kan behövas lite trösterik kvällsfika. Till exempel i form av de här muffinsen som finns i femte numret av Hembakat:


Äppelmuffins med nötig fyllning, ni hör ju hur gott det låter. Och efter att ha läst receptet för att kontrollera att det inte fanns något jobbigt eller tidskrävande moment var det bara att sätta fart.

Du behöver:


Ser ni? Marsansåspulver för kokning! Ni kommer väl ihåg den hemliga ingrediensen i hallongrottor? Det är ju inte helt bekräftat att redaktionen på Hembakat tar tips från min blogg, men.... kom ihåg vart ni läste det först! Ha!

Nåväl, nu sätter vi igång. Rör ihop ägg och socker. I med smöret som ska vara rumsvarmt. Sen mjöl, marsansåspulver, bakpulver och hjortronsalt. Rör ihop, men rör inte mer än nödvändigt. Skala äpplet och hacka i småbitar. Blanda med socker, kanel och grovhackade hasselnötter.


Häll lite av äppelblandningen i varje muffinsform.


Klicka över smeten och sätt in i ugnen i 200° C i 10-15 minuter. Jag behövde lite längre tid innan de blev torra, men min ugn är ju som bekant knäpp. Men se så fin färg de fick!


Låt svalna under en bakhandduk. När de kallnat och du är redo för fika kan du med fördel pudra över lite florsocker, det ser mysigt ut. Se själv:


Dags för kvällsfika! Ses imorgon!

2 kommentarer: