söndag 3 november 2013

DIY - ljusdekoration och höstmys!

Det har verkligen varit en hösthelg detta. Blåsigt och kallt, men samtidigt ypperligt läge för att höstmysa lite. Och höstmys består ju framför allt av två saker - filtar och ljus. Sen kommer te, virkade sockar och fleecelångkalsonger inomhus utan någon inbördes ordning. Fokus på värme som ni märker.

Om man vill vara lite extra ambitiös kan man fundera på att ordna sina ljus så att de ser extra mysiga ut. Och det behöver inte ta tid mina vänner. Tre minuter räcker gott och väl för att ha gjort dagens piffinsats.


Ja, man behöver kanske inte vara Einstein för att se varthän detta barkar. Kaffebönor, ljus och skål/glas på fot är allt som behövs. Jag skriver skål/glas eftersom det är lite oklart vad det är. Från början var det ett geléljus som min pappa köpte (möjligtvis vann) på Liseberg, och eftersom jag ogärna slänger saker så har själva glaset fått vara kvar i skåpen långt efter att ljuset brunnit ner. Passar bra till kalla såser, körsbärstomater eller liknande. Eller ljuslykta då. Nåväl. Håll ljuset i mitten och häll på kaffebönor.


Ni får ursäkta avsaknaden av bönor i bilden. Det var för svårt att hålla, hälla och fota samtidigt... Min ständige köksassistent är inte helt hundra med kameran än (däremot vet han tydligen hur man raderar alla kontakter i mobilen så det är nog inte långt kvar!) så där har man ingen hjälp. Har din pappa inte köpt eller vunnit ett geléljus på Liseberg går det såklart bra att använda en skål eller vas eller vad som helst. Behöver för all del inte vara kaffebönor heller, du kan ta stenar eller pärlor eller var du nu råkar ha till hands. Se bara till att det är något som inte fattar eld särskilt lätt. Kaffebönor har dock den uppenbara fördelen att de doftar gott, och eftersom 99,9% av alla doftljus är vedervärdiga så kan ju detta vara ett bra alternativ.

Så, nu var det klart. Tidsåtgång: tre minuter inklusive fram och borttagning. Ytterligare två minuter gick åt till att fundera på vart det skulle stå och allra längst tid tog det att hitta en tändare som fungerade. Men nu är det tänt och så mysigt så!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar