lördag 2 november 2013

Recept - Chokladbollar

Åh, så tråkigt det är när man tittar ut och allt bara är blött, grått och kallt. Vi var ute en sväng i förmiddags för att mata fåglar med gammal tigerkaka men hittade inte en enda. Fågel alltså. De gillar väl inte regn heller kan man tänka sig. Efter att ha hoppat i några vattenpölar och hittat tre mycket fina pinnar gick vi hem och åt lunch. Och nu när man tittar ut... Nä, vi stannar nog inne resten av dagen.


Så vad göra? Chokladbollar såklart! Chokladbollar hjälper mot allt som är svårt, pressade deadlines på jobbet såväl som regntristess. Inget att fundera på alltså. Chokladbollar görs ju bäst på en höft sådär, men grunden är alltid det gamla hederliga receptet som finns på havrepåsen. Det är samma recept oavsett om man köper ekologiska havregryn, budgethavregryn eller någonting mitt emellan (ICA). Det har dessutom varit samma så länge jag kan minnas. Välbeprövat med andra ord, sen gör det absolut ingenting om man lägger till eller drar ifrån lite här och där.

Du behöver:


Ja, ni ser ju att lappen med ingredienser hängt med ett tag. Dra ner allt i en bunke och börja kladda. Se till att ha på förkläde!


Det blir riktigt kladdigt alltså! En rolig (läs: märklig) sak med chokladbollar är att det alltid blir kaos. Jag vet ingenting annat som är så lätt att göra men som så effektivt förvandlar hela köket till ett inferno.


Havregryn, kokos, kakao och saker överallt.


Ni ser! Hela området måste saneras efteråt. Men det är det värt! Nåväl, när ni gjort smeten så rulla bollar av den och täck med kokos. Det där med pärlsocker förstår jag inte alls, men det är väl en smaksak. Sen är den stora frågan: Klarar du av att inte äta upp dem? Chokladbollar är oerhört mycket godare när de fått stå en timme eller två i kylen. Ändå är risken överhängande att de åtminstone halverats innan de stelnat ordentligt. Men nu står de (flesta) i alla fall i kylen och väntar på kvällens mys. Mums!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar